Valoa, ei väkivaltaa

06.11.2019

Lyömätön Linja Keski-Uusimaa järjestää 24.11. Valoa, ei väkivaltaa -tapahtuman Keravalla kauppakeskus Karusellissa klo 12-14. Tapahtumassa ovat mukana Rikosuhripäivystys (RIKU) ja Zonta-Naiset. Tule tapaamaan meitä! 


Kuka tahansa voi kohdata väkivaltaa ja jokaisella väkivallan kohteeksi joutuneella on oikeus saada tarvitsemansa apu ja tuki. Apua ja tukea tarvitsevat etenkin naiset, joilla on kohonnut riski kohdata väkivallan eri muotoja. Esimerkiksi aktiivisesti päihteitä käyttävät naiset saattavat kokea seksuaalisuutta loukkaavaa väkivalta päivittäin. Jokaisella väkivaltaa kohdanneella on oma tarinansa, oli sitten esimerkiksi asunnoton, maahanmuuttajataustainen, seksuaalivähemmistöön kuuluva, ikääntynyt, nuori tai vammainen nainen. Väkivalta ei ole koskaan sen kohteeksi joutuneen syy. Jokaisella on oikeus tukeen.


Vuosien 2011-2017 välillä 131 henkilöä kuoli kumppaninsa surmaamana. Heistä naisia oli lähes 80%. Viime vuonna kumppaninsa surmaamaksi joutui tämän hetkisen arvion mukaan 18 naista. Valoa, ei väkivaltaa -kampanja haluaa herättää keskustelua siitä, kuinka nämä surmat olisi voitu estää. Kunnioitamme näiden naisten muistoa Kansainvälisenä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä 25.11., jolloin Narinkkatorilla järjestetään Silent Witness -näyttely väkivallan vuoksi menehtyneiden naisten muistoksi.

Lisätietoa kampanjasta:
www.vakivaltaobservatorio.fi